Acht SEO tips voor gevorderden
De meeste mensen zijn zich bewust van de basis vaardigheden van SEO. Denk aan het gebruik van title tags, de metadescription, bepaalde zoekwoorden gebruiken en deze laten terugkomen in artikelen. Maar er zijn ook minder bekende SEO toepassingen. In dit artikel wil ik er 10 aan je voorstellen. Misschien ken je de ene al wel en gebruik je de andere nog niet. In ieder geval kun je er je voordeel mee doen.
1. Gebruik Google authorship
Google Authorship laat in de zoekresultaten zien wie een bepaald artikel heeft geschreven. Wanneer 10 links op een pagina staan er 1 bevat een afbeelding aan de hand van Google authorship dan is de kans groot dat op die betreffende link geklikt wordt. Google Authorship is een combinatie van 2 zaken. Ten eerste moet je een Google plus account hebben en je moet deze gekoppeld hebben aan de auteurspagina op je website. Je moet dus deze twee aan elkaar linken.
Door deze koppeling gaat Google je profielfoto die je in Google plus gebruikt tonen naast de zoekresultaten.
2. Leg relaties met relevantie communities
Binnen de sector waar je actief bent zijn ook anderen actief. Het is een goede gewoonte om relevante en actieve communities te gebruiken voor linkbuilding en relaties bouwen. Zoek bijvoorbeeld grote fora en discussie platformen waar je je registreert.
Na die registratie is het handig om gebruik te maken van je expertise. Dus niet direct vragen, maar geven. Zorg dat anderen je gaan herkennen als de expert op dat gebied waarmee je dus duidelijk maakt dat je er toe doet. Dan ga je links krijgen, jij bent tenslotte de expert.
3. Gebruik extra grote afbeeldingen
Misschien een beetje opvallend, maar grote afbeeldingen trekken de aandacht. Grote, goed gemaakte afbeeldingen maken verschil omdat dit mensen trekt en deze afbeeldingen trekken ook bezoekers. Misschien om gebruik van te maken, maar dat kun je voorkomen, wellicht om te bekijken. Het aloude adagium, beelden zeggen meer dan woorden, is hier van toepassing. Dus kies eens voor wat anders en maak verschil met afbeeldingen XL.
4. Gebruik meer sociale media dan de grote 3
Facebook, Twitter en Google plus. Grote kans dat je dit gebruikt, maar denk eens breder. Er zijn meer, veel meer sociale media websites waar je gebruik van kunt maken. Daarmee snijdt het mes naar twee kanten.
- Jouw website krijgt meer links.
- Anderen zullen je gaan herkennen.
Je website krijgt meer links omdat je je website op meer sociale netwerken hebt aangemeld. Maar je bouwt ook aan je reputatie en op hoe meer plaatsen deze reputatie te vinden is hoe beter. Dus niet alleen maar in kwantiteit denken, maar ook in long tail.
Goede suggesties voor sociale netwerken:
Hyves, Pinterest, Youtube, Ustream, Flickr, Myspace, Bebo, Yahoo, Xing en Delicious.
5. Vraag en antwoord websites
Naast fora zijn de Vraag en antwoord sites erg handig om je expertise te tonen. Hier wordt simpelweg een vraag gesteld en antwoord(en) gegeven. Deze antwoorden kunnen worden beoordeeld. Dus er kan worden aangegeven hoe goed of minder goed het antwoord is. In dit antwoord kun je op een gegeven moment natuurlijk je website vermelden op het moment dat jij een goed artikel over een vraag hebt geschreven.
Vraag en antwoord sites zijn er legio. Er is een enkele bekendere Nederlandstalige site:
Goeievraag.nl en kwero.nl.
Yahoo Answers is een bekende Engelstalige site, evenals Quora
6. Verhoog de snelheid van je website
De snelheid van je website verbeteren is tegenwoordig nog belangrijker dan voorheen. De snelheid verhoog je door schone code te gebruiken, niet teveel scripts te laten draaien en bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende plugins die de snelheid verhogen voor bijvoorbeeld WordPress.
Kijk ook eens kritisch naar de server waar je website op draait. Misschien is deze wel goedkoop, maar niet zo snel.
Op deze site kun je de snelheid eens aan een goede test onderwerpen:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/
7. Gebruik ‘boven de vouw’ effectief
Wanneer mensen je pagina bezoeken wil je niet dat ze meteen weer weg zijn. Gebruik daarom de ruimte die direct in beeld komt effectief. Vanuit de krantenwereld wordt dit ‘boven de vouw’ genoemd.
Dat is simpelweg dat gedeelte dat in beeld is als je webpagina opent. Staat daar iets op waar de gebruiker wat mee kan, of wat antwoord geeft op zijn vraag dan blijft hij. Is dat niet het geval, dan is hij meteen weer weg en komt ie waarschijnlijk nooit meer terug.
Dus zaken als mailinglijst inschrijvingen, belangrijke content, interessante aanbiedingen, in eerste instantie bovenaan op de site!
8. Andere vormen van content (slideshow, infographics, video)
Gebruik verschillende vormen van content. In een eerder artikel had ik het al eens over het aanbieden van zaken als afbeeldingen en video. Je kunt op nog meer manieren content rijker maken. Denk eens aan de mogelijkheid van een slideshow met slideshow.com. Je kunt dan een slideshow, bijvoorbeeld van een powerpoint, laten zien op je webpagina. Het heeft extra toegevoegde waarde.
Andere mogelijkheid is het gebruiken van zogenaamde infographics. Dit is meer dan een afbeelding. Het geeft de lezer allerlei informatie, maar dan op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Maak je een goede infographic dan kan dit een enorme boost geven aan links en bezoekers. Iedereen op internet is verzot van infographics!
The post SEO tips appeared first on De Linkbuilder.